" На Съпругата ми "
Хоризонт от пътища разсечен...
започва от прага на Дома...
безкраен... от блянове пресечен...
днес води към моята Съдба...
В утро мъгливо, тихо... и неясно...
вратата отворих... докоснах деня...
В душата вече е чисто и ясно...
плаща наметнах... отмина Съня...
Слънцето грее последно над мен...
прашна пътека води към края...
в мъглата... всеки лъч е студен...
Чезнещ в лилави дъги е безкрая...
Утрото е пламък... Обещание...
изсечено на гола... твърда скала...
попила завинаги моето желание...
да бъдеш моя вечна... СЪДБА
© Пламен Йовчев Всички права запазени
да бъдеш моя вечна... СЪДБА