28.06.2011 г., 21:09 ч.

Обещание 

  Поезия » Любовна
1026 0 4
Не мога да ти обещая
небе без бури,
море без никакви вълни,
да бъда винаги безгрешна
и без вина да ме виниш.

Аз мога да ти обещая
постеля топла в мрак студен,
ръка протегната насреща,
любов безкрайна, грешна,
истинска, човешка.

С тихи стъпки
да пристъпвам в късен час
и спящ да те целуна,
а пукне ли се първата зора -
до теб засмяна пак да се събудя.

В дъждовно време
да те скрия под чадър,
а гладен ли си - винаги да те нахраня.
Да бъде сита любовта
и сухи да вървиме двама.

Не мога да ти обещая
да бъде синьо нашето море,
да е небето от облачета чисто.
Ще те обичам само от сърце,
докато живея, мисля, чувствам, дишам...

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красива, оригинална, искрена поетична изповед,
    посветена на любовта, без идеализиране,
    такава каквато е, истинска и без грим!
    Поздрави и за прекрасната лирическа, и за
    оригиналната поетеса! БЪДИ!
  • Благодаря
  • "Ще те обичам само от сърце,
    докато живея, мисля, чувствам, дишам..."
    Харесах!Поздрав!
  • !!!
Предложения
: ??:??