Обещах! И ти ще ме чакаш!
Аз ще дойда отново при теб!
Не сълзи, а потоци изплаках,
но ще спазя своя обет!
Знам! Родината, тя се обича –
и в добрите, и в лошите дни!
Ти си пътя по който все тичам,
както птица в небето лети!
А заспя ли, сънувам житата
и поля от горящ слънчоглед,
нацъфтелият мак по полята,
стръкче здравец край селския плет!
Ти си обич която ще пазя
в дълбините на свойта душа,
на света за теб ще разкажа,
моя малка, красива земя!
© Руми Всички права запазени