Подслон намерих, мамо.
Вече няма да вали.
Това усещане в гърдите,
дето толкова те задушава, мамо
няма да е вечно, обещавам!
В тази къща има обич,
има искрен смях и щастие.
А когато в мен пристигне
синята тъга, не се страхувай.
Няма да застина, ще рисувам
с твоята палитра, обещавам!
Аз вярвам безконечно в любовта,
знам, че тръпнеш тайно,
да не би да те забравя.
И как изобщо мога, мамо?!
Щом виждам теб във всяко огледало!
И вече няма да вали.
И вече няма да е люта зима.
Това усещане в гърдите,
дето толкова те задушава,
няма да е вечно, мамо, обещавам!
© Любима Маеркова Всички права запазени