Денят завива нежно тъмнината,
притиснал в скута си света.
Изплува слънце в небесата
и на вълни се стели топлина.
Все повече отварят се очите,
орисани със стогодишен сън.
Попиват жадно пъстротата,
обещаваща им само красота.
© Пепи Оджакова Всички права запазени