13.12.2005 г., 20:31 ч.

Обет 

  Поезия
737 0 0

               

            Днес е хубав слънчев ден,

но усмивката я няма на лицето,

споменът за тебе е отново с мен,

и не дава мира на сърцето.

Днес съм цялата във бяло,

булката на този слънчев ден,

едничък спомен само вяло,

ми напомня болката във мен.

         Тихичко капят сълзите ми,

         по моето тъжно и бяло лице,

         о, как ми липсват очите ти,

         къде си мое мило момче?

         

Не, няма те, ти си отиде,

остави ме тъжна, сама,

отиде при нея, забрави ме,

а аз страдам от мъка сега.

И ето, пристъпва към мене,

мъжът, когото по неволя избрах,

иска да бъде завинаги с мене,

не ме остави като тебе сама.

 

        И ето, вече съм с него завинаги,

         дадох обет и пред Бога,

         прости ми Боже, но винаги,

         ще обичам НЕГО, инак не мога!

 

 

© Сиска Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??