23.01.2013 г., 11:40 ч.

Обич 

  Поезия
846 1 17

Малка съм – като цветенце в Рила,

като птиче немирно сърце,

а мечтая, жадувам, копнея

върхове, върхове, върхове…

 

Нежна съм – като пух на глухарче,

като късче лазурно небе,

а сънувам и вечно се гоня

с ветрове, ветрове, ветрове…

 

Когато от вихри отнесена

душата ми над бездна се спре,

от ръба на света ще погледна,

смирено ще сведа рамене

 

и безмълвна ще бъда, Родино,

ще подгъна пред теб колене…

 

 

Вдъхновено от великолепните фотографии на Евгени Динев -

http://seen.evgenidinev.com/peaks_in_flames/

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??