28.04.2015 г., 21:24 ч.

Обич 

  Поезия » Любовна
437 0 1

Обич

 

Отпих от обичта ти малка глътка
и тази обич цялата опи ме.
Душата ми повдигната на пръсти,
засрича тихо светлото ти име.


Тежаха сетивата ми от болка,
но болката е всъщност нещо дребно.
Едно небе превръща я във полет
щом превали в сърцето шепа нежност.

 

Огряна от обичане се случих,
преболедувала човешката си същност.
Ръмеше цвят от поднебесен ручей
и утоляваше душата ми насъщно.

 

Отпивам обичта на малки глътки
и знам, че в тази обич съществувам.
А птицата по светло се завърна,
в душата ми запя, за да я чуеш.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??