20.06.2024 г., 10:08 ч.

Обич моя 

  Поезия » Любовна
119 1 2

Обич моя, тънкострунна,
литнала в омая на нощта.
Искаш да си неразумна
и да се докоснеш с вечността.

 

Обич моя, медногласна,
в хор надпяваш малкото щурче.
С теб почивката е класна
и е леко, леко на сърце.

 

Обич моя, буреностна,
лудуваща всеки ден и час.
Нека бъдеш безусловна
и нямаш над облаците власт.

 

Обич моя, многоцветна,
вплела в поглед бисер от дъга.
Не бъди ти мимолетна,
прегърни ме с топлата ръка.

 

Обич моя, закъсняла,
чакам те на нашия перон.
Вече май съм побеляла,
търся те в последния вагон...

 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??