13.05.2015 г., 22:29 ч.

Обич назаем 

  Поезия » Друга
382 0 4

 

 

 

                       Обич назаем

       

                             На Робърт Бърнс

 

           Тайна си остава всякога

           на любовта света - като небе.

           Но някой го открива някъде,

           без да попита някого - къде.

 

           Жесток е той и само за избраници.

           Реален свят - на чувствения зов -

           без лъжи, но и с мечти без граници,

           там има само Смърт или Любов.

 

           Свободата не стои притихнала.

           Любовта не е на колене.

            Младостта не търси оправдение,

           за лудостта на своите грехове.

 

           Взех назаем късче обич - истинска -

           забравена като забравено поле,

           което другите, дори и мислено,

           пропуснали са в своите светове.

            

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е!
    "Свободата не стои притихнала.
    Любовта не е на колене.
    Младостта не търси оправдание
    за лудостта на своите грехове"
  • Много хубаво!
  • С Белла! Вили, Благодаря за Удоволствието.
  • "Свободата не стои притихнала.
    Любовта не е на колене.
    Младостта не търси оправдание
    за лудостта на своите грехове."
    Много силна творба и докосваща!
    Подравление за творбата и хубав ден за автора й!
Предложения
: ??:??