Обич назаем
На Робърт Бърнс
Тайна си остава всякога
на любовта света - като небе.
Но някой го открива някъде,
без да попита някого - къде.
Жесток е той и само за избраници.
Реален свят - на чувствения зов -
без лъжи, но и с мечти без граници,
там има само Смърт или Любов.
Свободата не стои притихнала.
Любовта не е на колене.
Младостта не търси оправдение,
за лудостта на своите грехове.
Взех назаем късче обич - истинска -
забравена като забравено поле,
което другите, дори и мислено,
пропуснали са в своите светове.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados
"Свободата не стои притихнала.
Любовта не е на колене.
Младостта не търси оправдание
за лудостта на своите грехове"