30.06.2020 г., 22:57 ч.

Обич в морскосиньо 

  Поезия » Любовна
829 7 11

Обич в морскосиньо

 

Едно платно със щрихи морскосини
разбива с ярост любовта в прибоя,
по спиралата на нежна раковина
заглъхва ехото в стрелките на покоя.

 

Песъчинките отдавна са потънали
в прегръдката на бисерните миди,
под шепота на гаснещите въглени
любовта си сви гнездо от мирта.

 

От заревото, изгревът излюпен,

бродира по вълните нежна пяна,
а четките, в платното влюбени,
оживяват в турмалиново сияние.

 

И отново кипна обич морскосиня,
приливът прекърши рамка стара,
бризът днес нашепва твоето име,
а с теб… намига ми в платното фара.

 

valencia_isabella

© Bella Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??