24.04.2011 г., 20:02 ч.

Обичай ме 

  Поезия » Любовна
2963 0 29

 


Обичай ме

 

Обичай ме каквато съм – ту дива, пощуряла,

ту ласка в топъл майски сън на пролетни кипежи,

от който влюбен се опиваш с мисълта си бяла –

към мене вече полетяла - устремно, копнежно.

 

Обичай ме, когато ни боли от злите хули,

интригите, сплетните, ловко сплели хищни бримки

с измислени винù... (прииждат чули-недочули) -

да скъсаме на завистта  погубващите примки.

 

Обичай ме безмълвно, с жест и поглед,  вдъхновено

в задъхания ритъм на отлитащия ден и

дори когато вечер се завръщаш уморено -

в сумрака аз те чакам, с две очи към тебе взрени.

 

Обичай ме и в залеза на късната ми есен,

когато сняг посипва сред косите безпощадно,

когато пея за последно лебедова песен,

а думите се стичат в стиховете водопадно.

 

Обичай ме, когато с луд възторг пак в теб се вглеждам,

за да те преоткрия всеки път – като в молебен,

за да съм и в най-сетния ти ден с теб, неизбежно,

за да склопя очите с мисълта докрай за тебе.



© Цвети Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??