19.06.2019 г., 8:39 ч.

Обичай ме до лудост на сърцето си! 

  Поезия » Любовна
484 5 4

През всичките любови те прогледнах. 

И сякаш съм те търсил съвършена. 

Помислих, че загубил съм безследно, 

очите си от взор тъй, наранени. 

Написах те преди да те предскажа. 

Пророчество? Едва ли. Просто вярвах. 

Залепвах си сърцето със надежда − 

уто̀пия, в която замечтавах се. 

И ти дойде! Видях те в тишината. 

Когато ме болеше от тревоги. 

Когато позволих на самотата, 

с прегръдката си бавно да ме трови. 

Лицето ми се пука като камък, 

застинал от стихиите на времето. 

Усмивка с нежността си ми даряваш 

и ставам твое ясно отражение. 

Аз гледам те. И търсят те ръцете ми. 

И стонове на влюбена Жена. 

Обичай ме! До лудост на сърцето си! 

Сега и доживот. И след смъртта...

 

Стихопат.

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И ти дойде! Видях те в тишината.
    Когато ме болеше от тревоги.
    Когато позволих на самотата,
    с прегръдката си бавно да ме трови....
  • Хубаво...
  • Много влюбено и всеотдайно. Хареса ми!
  • И нека бъде любовта! Красив стих!
Предложения
: ??:??