16.05.2021 г., 11:10 ч.

Обичай ме, когато не вали 

  Поезия
399 4 6

Прегръщай ме когато не вали,
когато облаците са ефирно бели,
дори и зиме в ледените дни,
във образа ми цял обвит в дантели.


Зад старата поскърцваща врата,
където топлината се въздига,
прегръщай ме, дори и в пепелта
да няма въгленче, което да намига.


Обичай ме, когато не вали -
тъгата от дъжда във мен пропива,
дори и да изгреят сто дъги,
след сълзите оставам мълчалива.


Обичай ме сега, когато Зевс
не удря с гръм и мълнии земята.
Не знам дали ще има утре, ала днес
не връщай милостта на съдбината.
 

 

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??