3.11.2015 г., 22:45 ч.

Обичай ме такава 

  Поезия » Любовна
726 1 5

         Не съм аз храм молитвен в който,

     ще влезеш със сключени смирено ръце.


          Не съм аз шлагер лесен който,

          ще запееш бързо, ала без сърце.


         Не съм и вода ненапита, с която

   жажда дълга, сладко, сладко ще утолиш.


          Не съм утеха милостива която,

       само, само с поглед бегъл ще дариш.


              Не съм спокойствие желано,

   с което вечер кротко, кротко ще заспиш...


         Но...


 Когато се влюбя, съм росна трева лековита,

   в която зората изгрява покорно във плен.


       Когато обичам, всяка фибра вибрира

       и пулсира възторжено вътре във мен.


Когато съм с тебе, политвам и те отвличам

        във любовно-омайни, вълшебни гори.


         Когато те искам, времето спирам

     и рисувам пъстроцветни искрящи дъги.


          Когато съм твоя, съм изгряващо слънце,

пленяващо дивна, като сбъдната съкровена мечта.


         Ако ти ме обичаш, обичаш, обичаш-

вземи ме, вземи ме, вземи ме - тук, тук и сега!


2. 11. 2015 г.


© Таня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, Зори! Трябва сърце, сърце е нужно!
    Радвам се, че ви харесва, момичета!
    Благодаря!
  • Ето за тази честност говоря и аз, Таня!

    Прекрасни стихове! Поздрави!
  • Прекрасно послание написано от Истинската любов! Поздрави!
  • Гласът на любовта! Благодаря, Василена!
  • Много вълнуващо откровение,езикът е богат и изразните средства усилват въздействието върху читателя. Поздрави!
Предложения
: ??:??