23.03.2012 г., 11:42 ч.

Обичай, пролет! 

  Поезия » Пейзажна
1702 0 22

Целуна мислите ми пролетта

със  порива на цъфнало кокиче -

напира в пъпките ù младостта,

красива, необятна  и  различна...

 

Разлиства се във устни на момиче,

родили  блян от първата си среща

със онзи миг – във думи неизричан

и бликнал  ручей  влюбена надежда...

 

Опиваща, нектаро-медоносна

и мамеща със дъхави дъбрави,

с цветя в косата - чудно звездоросни,

родила се  мечтите  да погали...

 

Обичай, пролет,  сякаш за последно,

 с южняка сбъдвай прелестна магия,

 разтапяй с  дъх  житейския ни ледник

 с вълшебната си слънчева  стихия...

 

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??