26.01.2012 г., 11:06 ч.

Обичам да обичам... 

  Поезия » Пейзажна
853 1 4

Обичам да обичам есента,
докато пристъпвам в златните листа,
а очите ми жадуват таз позната,
безценна, родна, царствена позлата...
 
Обичам да обичам есента -
тя ми напомня как за любовта
настъпва също есен, преди зима... 
а всеки есен циганска жадува да си има...
 
Обичам да обичам есента,
тя пълни ми душата с красота,
сърцето ми за миг забавя ход
и дълго взирам се в безоблачния свод...
 
Обичам да обичам есента,
когато сбирам в шепи шарени листа,
за да ме топлят зримо в есенния ден,
докато навън вали дъждът студен...
 
Обичам да обичам есента,
макар и чувства тъжни в мене да събужда тя...
Но цикълът природен следва своя път
и знам, че снеговете зимни пак ще  се стопят...
 
Обичам да обичам есента,
защото е сезон на мъдростта
и учи със усмивка златна теб и мен
да кажем на живота с радост: "Добър ден!"

 

 

© Даниела Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Обичам да обичам есента,
    защото е сезон на мъдростта
    и учи със усмивка златна теб и мен
    да кажем на живота с радост: "Добър ден!"
  • "Обичам да обичам есента,
    защото е сезон на мъдростта
    и учи със усмивка златна теб и мен
    да кажем на живота с радост: "Добър ден!"
    Харесах!
  • Добър ден Даниела!Много добре си нарисувала със слова есента!Поздрав!
  • Прекрасно!!!
Предложения
: ??:??