14.06.2021 г., 15:43 ч.

Обичам дъжда 

  Поезия » Друга
315 1 4

Обичам дъжда, да вали, да не спира,

във локвите бели да прави балони,

а аз да танцувам насред панаира,

поклони да правя на мокри кокони.

 

Да срещна момиче, да срещна момче

в прегръдка гореща под сиво небе.

Под капките едри чадър да въртя,

да бъда безгрижен досущ кат' дете.

 

Да пея, да скачам, да правя следи,

да  бъда направен от капки роса.

Вода да играе, над мен да кръжи,

обичам, обичам, обичам дъжда.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??