15.10.2011 г., 21:13 ч.

Обичам го 

  Поезия » Любовна
2224 1 3

Обичам го

 

 

 

Най-напред се влюбих във живота,

после в отражението му - в твоите очи.

Погледът ти, звук от цветна нота...

срещна ли го... дълго, дълго нощем не ми се спи! 

 

 

Обичам погледа ти, търсещ ме в тълпата...

че ме е загубил, го обичам притеснен...

Обичам го прикрит от кичура ти на косата,

или потънал от желания... надълбоко в мен.

 

Обичам погледа ти сутрин по зора.

Обичам го напрегнат да се взира в мен по здрач.

Обичам го премрежен - забулен в обедната мараня...

И влажен  го обичам...  или хитър като на добър играч.

 

Обичам погледа ти леко сънен.

Обичам го, със ириси, изтръпнали от грях...

Блуждаещ  го обичам! А после - празен и бездънен,

във блясък тих, или във сълзи от лек доволен смях.

 

 

Обичам го! Във него  има нещо странно...

И е страстно напорист и е по женски плах.   

Поглед тип  седеф... и... с нещо в него, прямо

                                                            ... и голямо!

Обичам го! Обичам го, дори и да е за едно от тях

                                                                           ... само!

© Ригит Всички права запазени

  817 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??