3.12.2007 г., 15:23 ч.

Обичам на светло 

  Поезия » Друга
655 0 9
 

ОБИЧАМ НА СВЕТЛО

 

 

 

Не искам да прерисувам ничий портрет.

 

(Помня притчата за агнето и вълчата козина.)

 

Не искам да бъда в ничий харем.

 

(Дори и в харема на Господ.)

 

Не искам да се срещам със Дявола.

 

(Отдавна не съм малката Гретхен.)

 

Не искам да танцувам с макет.

 

(Те се разпадат на рокендрола.)

 

Не искам да бъда ничия болка.

 

(Макар че някои я смятат красива.)

 

Не искам да бъда птица безкрака.

 

(Не мога да цвъкам по главите на хората.)

 

Не искам да съм осма снежанка на малко джудже.

 

(Седем джуджанки му стигат.)

 

Не искам да вляза на охлюв в черупката.

 

(Теснотията ще се изроди в дандания.)

 

Не искам да съм за никой безкрайна любов.

 

(Помня, че оня, когото обичам, е смъртен.)

 

Не искам да имам домашен любимец.

 

(Помиярът вече е мъртъв, Хрида. Убиха го.)

 

Не искам да бъда полужена на полумъж.

 

(Две такива полу- не правят 1.)

 

Не искам да бъда снежна кралица.

 

(От тази роля до днеска ме втриса.)

 

Не искам да бъда Доня Кихотя

 

(със скрит под полата ми Дулциней.)

 

Не искам да нося палто от лисица.

 

(По хитрология имам слаба оценка.)

 

Не искам да ме обича факир.

 

(Не знаеш къде е скрил малкото зайче.)

 

Не искам на стоп по път 666.

 

(Даже и с някой несбъднал се Керуак.)

 

Не искам мъж по-нисък от мене.

 

(Като нищо ще се кача на главата му.)

 

Не искам в тъмното да ме гонят.

 

(Предпочитам да ме хванат на светло.)

 

 

 

Искам да бъда сбъднат копнеж,

 

искам да завърша моята приказка.

 

И все още обичам оня, високия мъж...

 

 

 

© Юлияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??