31.01.2013 г., 11:13 ч.

Обичам снега 

  Поезия » Пейзажна
1059 0 8

                 Обичам снега,

 

когато вали

на едри парцали.

Трепкащо бяло е.

Котешки

лапки

са минали

в ранното утро

и нежна

следа

са оставили.

Вървя.

Душата ми спи

и сънува.

Вали,

       вали,  

              вали...

Снежинки

ме рисуват.

И не искам

да свършва

пътеката бяла:

може би

ще те срещна

отново -

както тогава!...

Вали,

        вали,

                вали...

Бяла нежност...

Толкова е бяло,

че е неизбежно!...

 

© Роза Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??