19.02.2008 г., 23:00 ч.

Обичам старите филми ( война ) 

  Поезия » Любовна
510 0 3
Обичам старите филми,
тъжни, наивни и прашни.
Жестоко приличат на мен,
с героини безстрашни...

Сърцата си хванали в двете ръце,
с вдигнати фусти, поли до коляно,
с почерняло от болка и сълзи лице,
със същество в реалност обляно.

Разровили сухата пръст,
с надежда за стръкче трева,
забравили всякаква мъст,
дишат, живеят, обичат - едва.

И моят любим замина на война.
С кого да воюва? Не зная, но
бе отдавна, не помня даже кога,
след него светът ми посърна...

А бяла съм. Като теменуга в мъгла.
И чакам... и помня... и плача...
Да свърши тази война. И тая тъга.
Да видя силуета му в здрача...

© Свобода Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да...впечатлена съм ...много!
    с обич, Съни.
  • Много мило. Искрено ти благодаря за хубавите думи
  • Много истински стих, усетих болката...

    Пожелавам ти от сърце силуета на любимия човек да да застане пред теб, по-скоро... Не знам дали това с войната е свързано точно с теб, но много въздействащо си го написала...

    Поздрав миличка!
Предложения
: ??:??