3.09.2021 г., 13:51 ч.

Обичам те 

  Поезия » Любовна
694 0 1

"Обичам те!" не казвах много често,
страхувах се да не  горчи,
криех чувствата в самотно място,
и често предизвикваха сълзи.
"Обичам те!" е сложна мисъл,
не я подхвърлях, ей така,
галех я с  несигурна усмивка,
или ме бодваше  с тъга.
Трябвало е, а съм замълчала, 
искала съм, а не съм посмяла
и съм пропуснала минутите щастие,
изричала съм думи неясни.
Сега все по-често ми липсва,
мелодията на буквите сладки,
 аз в своя страх  се орисах,
да живея със спомени прашни.
И споря сама с огледалото,
късни истини сричам,
но мълчат и душата, и тялото,
гласът само крещи:"Обичам те!"

 


 

© Илонка Денчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ами, то и като добър ден не върви да се казва.
    Трудни думи са "обичам те". Тя цялата любов си е такава.
Предложения
: ??:??