15.04.2012 г., 22:02 ч.

Обичам те, живот 

  Поезия » Друга
667 0 3

Обичам те, живот, дори и да те мразя,

пътят ми когато е неравен.

Но един си ми и затова те пазя

като спомен, пък макар и позабравен.

 

Боря се за теб, а битките са тежки,

често падам и съм цялата в кръв.

Раните лекувам... стари грешки...

и на бойното поле съм пръв.

 

Понякога над мене пада като камък

една умора и една безкрайна мъка,

като дъжд гаси горящия ми пламък...

искам да избягам... да не бъда тука.

 

Но намирам някак си причина да остана

и в гърдите се надига дива радост.

Имам те, живот - макар с природа странна,

и съм в началото на бурна младост.

 

Ще прескачам всяка твоя бездна

и в редиците ще бъда вечно първа.

И да искам да си тръгна, да изчезна,

все при теб накрая ще се върна.

 

 

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви!
  • Страхотен изказ имаш!Вълнуващо описание и оптимизъм.Поздрави и пожелавам още творчески вдъхновения,лекота и страст за писане!
  • Обичам те, живот, дори и да те мразя...
    Прекрасен стих, Или!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??