Обикнеш ли...
Как тръпне само.
Как замира...
Сърцето щом
познае любовта!
То начини безброй
намира
да се гордее
със това в света.
Обикнеш ли,
ти възмъжаваш!...
Израстват ти
от любовта крила!
Обикнат ли те,
ти запяваш...
И от това си
най-щастлив
на света!
© Христо Славов Всички права запазени
ти възмъжаваш!...
Израстват ти
от любовта крила!
Обикнат ли те,
ти запяваш..." - това е всичко, за което живеем! Съхрани докрай този жизнен пламък, брате-поете! Любовта няма възраст, а само растеж!