17.12.2017 г., 21:48 ч.

"Облачни размисли" 

  Поезия » Пейзажна
881 0 3

Ще се превърна в облаче бяло,
ще заключа всички врати...
ще се скрия в най-далечния ъгъл..
и ще видите щом завали!

 

Ще сбера всички бури и хали,
ще извикам и тъмните ветрове,
ще превърна мъглите дълбоко заспали
в посивели от студ милион цветове...

 

Ще мълча много дълго... И силно
ще прегръщам с косите си целият свят!
Ще е тихо и тъжно, и мрачно и тъмно
и сълзите горчиво от мен ще валят.

 

Скрита там, в най-далечният ъгъл
ще излея тъгата от мойта душа...
Ще измия старателно, нежно, грижливо
всяка черна останала прашна следа.

 

И ще стане пак светла, усмихната, бяла
пообрулена малко, но жива, добра...
Ще целуна звездите, изгрели в небето
и щастлива над тях ще полетя!

05.12.2017

© Елица Рибова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??