6.01.2010 г., 18:48 ч.

Облак 

  Поезия » Друга
719 0 20

Облак

 

Сол,напукани устни,

изрусяла коса,

мигли дълги отпуснати,

бронз по млади тела…

Слънце, въздух и пясък

синева и безкрай,

чайки, гларуси, крясък,

вечер – кръгла луна…

Ведро утро, усмивка,

загоряла ръка,

поглед, хвърлен игриво,

топла лятна нега…

 

И внезапно нахлува

зад клепачите хлад,

в зимна тръпка се свива

бързо яркият свят,

под небето прихлупено

сив прибоят реве,

трепкат вейки пречупени,

пуст е плажът студен…

 

Скок, тревожно оглеждане!

Спрял на устните вик.

И отново надежда -

облак, минал за миг…

© Нелиса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??