22.03.2016 г., 21:11 ч.

Обликът е странно покривало (из „Пясък от думи“) 

  Поезия » Друга
275 0 0

 

 

На всички, които нямат достойнство да признават своите грешки  

 

Обликът е странно покривало

с шевицата на личностни умения

Боят се някой да го вдигне

и мразят негово прозрение.

 

Човеците под маски крият

осъзнаните недъзи в порода,

но делата техни ги разкриват –

няма тайна в природата.

 

Евтино е без причина да нападаш

други беззащитни, мили, нежни,

но когато истината се разкрие - 

честолюбие ти било ранено...

 

Боговете грешки не съзнават,

следват ги крале, царици.

Наглостта са склонни да забравят,

преродени в плъхове, вълчици.

 

Някои приемат го за смешно,

че провал личностите си признават.  

Не е  недостойно, глупаво и грешно -  

нали всеки по делата оценяват.

 

Избереш ли бог за огледало

доброволно се превръщаш в слуга.

Така започнали сме в началото,

в бъдеще ще бъде, както и сега.

 

Ще се спъваш в мъглата нощем

сред духнати от ангелите свещи,

без равновесие се луташ още,

под пясъка на своите грешки. 

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??