13.01.2019 г., 16:24 ч.

Обречена душа 

  Поезия » Гражданска
589 1 0

Обречена душа

 

Обречена да е сама душата

като безпътна скита във нощта.

По улиците броди в тъмнината

да търси нейде малко топлина.

 

Витрините, студени и красиви

обливат я с мъртвешка светлина.

Далеч са нейде хората щастливи

при своите любими у дома.

 

Самотно светят жълти светофари

по улиците мокри от дъжда.

Градът е пуст и всички са заспали.

Скитница е моята душа

 

във този свят бездушен, лицемерен,

където хората са без сърца

и трудно някой тука ще намери

любов и вярност, свян и доброта!

 

12.01.2019 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??