14.12.2006 г., 12:55 ч.

ОБРИЧАМ СЕ НА ТЕБ... 

  Поезия
1071 0 20
Обричам се на теб...


Родих се с пролетния вятър във ръцете ти,
проплаках с писъка на бурите гръмовни,
от златни нишки слънцето венец оплете ми,
облече ме в невинност - капчици дъждовни.

И с лятото разцъфнах - свежа теменуга,
очите свела срамежливо към пръстта,
но ето - даде ми криле на пеперуда -
да литна волно към високи небеса...

С настъпващата есен - вече помъдряла,
на рамото ти скланям влюбено глава...
прелиствам мисли - пламнала жарава -
два въглена със наште имена...

А зимата, сковала в облаци небето,
не ще отнеме огъня, горящ във нас -
през всичките сезони твое е сърцето -
на теб обричам се... до сетния си час!


08.09.2006г.

© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??