4.04.2024 г., 15:06 ч.

Обувки за пролетни сънища 

  Поезия
87 1 6

ОБУВКИ ЗА ПРОЛЕТНИ СЪНИЩА

 

Дъхтят на мокра лавандула

покрайнините на града.

От врявата не съм дочула

кога пристигна пролетта.

 

Навярно тя в нощта проряза

три процепа за светлина.

Смехът ѝ – пищен и зара̀зен

превзе квартала в ранина.

 

Превърза раните ми зимни,

наля ми чаша брезов сок.

Додето пеех светли химни,

при мене слезе Господ Бог.

 

Каквото може, да направи,

кому е нужно – да даде,

цветя из тучните дъбрави,

смирение – за труден ден,

 

сетре за бедния самотник,

любов за тихата жена.

Живеем в свят, в студа закотвен –

жадуваме за топлина.

 

Все вярвам, че в април, когато

се върнат птиците от юг –

ще дойдат с безконечно лято

и винаги ще бъдат тук.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??