12.12.2019 г., 22:33 ч.

Обяснявам причините... 

  Поезия » Философска, Друга
627 3 2

 

Обясни ми накратко причините
Да ти казвам всичките истини
Оставих дъха им подминат
Спокоен след толкова стискане..

Обясни ми накратко за болките
За които разказвам във стихове
Премислям , въртя ги, но толкова
Че при теб ги нареждам усмихнати...

Обясни ми защо са ми срещите
Уморяват ме често до пръсване
Предпочитам пред огъня тлеещ
На теб да разказвам,...до късно...

Защо са ми всички условности
По-приемливо няма да крача
С разтворена риза, многословен
Прегръщам мотив еднозначен...

© Пламен Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??