18.07.2018 г., 1:54 ч.

Очакван дъжд 

  Поезия » Пейзажна
355 0 2

ОЧАКВАН ДЪЖД

 

Все още слънцето над двора се е спряло...

От запад черен облак се тълпи!

А Времето край мен е сякаш спряло,

очаквам вятър да се появи!

 

С Конете си  в Небето е Свети Илия!

Препуска бесен, все напред-назад!

И огнените коловози той не крие...

Светкавиците ще ни раздерат!

 

Очаквам огнен дъжд във моята градина

и хладен вятър, да ни разхлади,

да смачка жегата, изпъчена на ринга,

която вече ще ни умори!

 

Очаквам Жегата и Лятото да разпилее,

като магьосник  да ни съживи!

И птичката която тъжната  си песен пее,

до тръгне пак света да  весели!

 

 20.06.2010г., Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??