Като хлапе зашляпа босоного
и стъпчици във пясъка остави.
Усмихна се любезно и широко
и на морето реверанс направи.
Вълните зафлиртуваха свенливо,
разпенили до бяло свойте фусти.
Намигна им щуракът закачливо,
целувка подари им с жарки устни.
А после чар великолепен пръсна,
каскетчето си килнало небрежно.
Подсвирна си и хукна. Бърза, бърза
мечти да сбъдва и безброй копнежи.
Два гларуса в небето с весел крясък
подеха и разнесоха мълвата -
дошло е, с целия си златен блясък,
така очакваното и прекрасно лято.
© Жанет Велкова Всички права запазени