29.11.2014 г., 9:05 ч.

Очакване 

  Поезия
459 0 9

Студът отряза песента на птиците,

начупи я на крясъци всред мрака,

проникна до дъното на зениците,

подви си опашката и зачака.

 

Изкусно целеше се не къде да е,

а в дълбокото – в човешкото сърце.

Присви се то - също уплашено врабче

за бяло утро цяло закопняло!...

 

Не смееше да скача на едно краче,

припърхваше някак тъжно и вяло…,

но още къташе вълшебното зрънце,

от което цвете би избуяло…

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??