25.11.2010 г., 19:11 ч.

Очакване 

  Поезия » Любовна
543 0 3

             ОЧАКВАНЕ

От дългото очакване - изморена,
от жаждата за теб - отмаляла 
по теб от сънища - озарена,   
към света гледам с апатия бяла.

А  дните  залитат, пияни се спъват,
безкрайно  времето се прозявa,
лениво  и бавно часовете потъват,
не радост, а мъка любовта ми дава,  

в очакването  времето да отплава.
По-скоро да сложа глава на твоето рамо
и сладко  в прегръдката ти да се оставя.
Това  стига   ми   само...

На живота назад вратата да блъсна ,
да  се усмихна - както си  зная  аз само.   
"Дали ще бъда изрядна  любима?" 
- Не ми се мисли... искам с теб да откъсна
последния есенен плод преди зима...
 

Важно е само  до мене, теб да те има,
в  живота  забързано-бавен, но кратък.  
От дълго бленуване за теб, зажадняла,
с  теб  да бъда и тук и там и нататък... 

© Лидия Сиркавара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...На живота назад вратата да блъсна ,
    да се усмихна - както си зная аз само.
    "Дали ще бъда изрядна любима?"
    - Не ми се мисли... искам с теб да откъсна
    последния есенен плод преди зима...


    Страхотно е!!!

    Повече не би могло да се коментира!

  • Благодаря,Ангел!
    Радвам се,че харесваш стиховете ми.
    Сърдечни поздрави от мен!
  • Хубав стих, Лидия!
    Искрен и чист копнеж!
    Привет!
Предложения
: ??:??