5.08.2017 г., 0:29 ч.

Очакване 

  Поезия » Любовна
321 0 2

               Очакване

 

Неканена в съня ми идваш ти.

Неканена, но винаги желана!

С дъха си галиш моите очи,

и бавно сваляш своята премяна.

 

Докосваш устните ми, след това

ръцете ти ме галят дълго в мрака.

Затворник съм. Затворът е нощта

Сърцето ми да го отключиш чака!

 

Целувай ме! Люби ме до зори!

Танцувай в страст и огън под звездите!

И нека огънят ме изгори!

Не ме жали! Не вярвай на сълзите!

 

Защото тази болка не боли.

Защото тази болка е отрова!

„Уж сладка е, а винаги горчи

щом тръгнеш си! Ще дойдеш ли отново?

 

Ще чакам всяка нощ да дойдеш ти

за да ме изпепелиш във мрака!

Ела! Ела където и да си!

Тук винаги едно сърце ще чака!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??