21.02.2018 г., 15:50 ч.

Очакване 

  Поезия
879 1 4

Всички баби, внуци се събрали –

цяло село е на куп.

Всеки нищи да направи:

с червена връв и бял памук,

да ги усуче, да тъче ги,

червените и белите конци,

та утре баба внуче да закичи,

да са честити идващите дни.

 

Бабите увиват и разказват –

сладки приказки редят,

как пристига  баба Марта,

с кошница цветя и прежда

и раздала на децата 

любов, усмивки и надежда.

 

Да знаят и да помнят всички:

къдели бели на снега,

що Марта с усмивка стапя,

а червената за здраве

и за топлина,

да дочакаме сестра и пролетта.

 

Дечицата с ръчички пляскат,

всички с един въпрос:

"Кога ще дойде баба Марта?"

Всеки своята почит да дари,

че тя ни свързва по Земята,

где българско сърце тупти.

 

© Мария Георгиева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Баба Марта »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??