18.02.2021 г., 7:12 ч.

Очакване 

  Поезия » Друга
317 2 2

 

     Очакване

 

Навярно милостивата съдба

в безбрежната си щедрост ме приветства.

С фонтаните на плачеща върба

люлее се далечното ми детство.

 

Удавиха се нощните певци

в сълзата на притихналото вино.

В цигулките на есенни щурци

ридаеше духът на Паганини.

 

Но има още за щурците шанс

и светлина за цялата вселена.

В мираж от неизгрял протуберанс

сънуват обич всички преродени.

 

Рисувам път и сенки от крила –

в безкраен път – безкрайна върволица.

В талазите на синята мъгла

прелитаха мигриращите птици.

 

Магията на твоите очи

понякога ми липсва до полуда.

Но късно е. Сега ми се мълчи

в очакване да стане чудо.

 

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??