7.11.2014 г., 23:40 ч.

Очакване през Март 

  Поезия » Любовна
547 0 6

 

„За мен чаша Мерло, благодаря!”
Нетърпеливо стрелвам асансьора...
И с нервен жест оправям си грима
пред погледа сърдит на сервитьора.
Загръщам се със шала. Застудя...
Март месец, а навън е като зима!
И времето е като Любовта!
Каква е тя ли? Ах... Непридвидима!
Замислям се... „Май изтървал е влака”
Как закъснява... Пия втора чаша...
Ще го дочакам! Цял живот го чаках,
та днес от студ и сняг ли да се плаша?!
Какво да сторя щом ме доближи?
Дали езикът няма да си глътна?
Щом срещна хубавите му очи
дано от притеснение не млъкна...
„Още чаша Мерло, благодаря!”
Часовникът му може би е спрял...
Оглеждам се... Останах сам-сама,
a сервитьорът гледа ме със жал...
И в миг в душата плисва леден страх
и истината блъска ме в лицето...
Дотука всичко бе в очите прах
и сякаш гръм удари ме в сърцето!
Вратата мълчаливо ме поглежда,
догаря върху масата свещта...
Топи се и последната Надежда...
Излизам.
И се сливам със Нощта...



Павлина Соколова

'2013 г. 

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ... познавам това усещане, а Нощта... Нощта е клещи...
  • Любовта, ако е споделена ражда ДЕЦА, а ако е изгубена ражда СТИХОВЕ, но и в двата случая трябва да си обичал всеотдайно и с цялото си сърце! Поздравления!
  • С огромно удоволствие чета отново тази творба! Дълъг послевкус имат стиховете носталгични!
  • Поезията Ви е великолепна, възхищавам се на цялото Ви творчество!
  • Хиляди оправдания се разждат с надеждата и всичките умират с нея! Харесах стиха ти!
  • "И времето е като Любовта!
    Каква е тя ли? Ах... Непридвидима!"
Предложения
: ??:??