9.07.2020 г., 23:40 ч.

Очи лавандулови 

  Поезия » Любовна
358 0 0

Надеждата е Грешница облечена трогателно

с коси от светулки под шапка невидимка

с очи лавандулови - цвят невъзможен

с усмихнати устни - иронично прикритие

 

Надеждата е Палавница танцуваща гола

като Арлекин в огледало многократно покланящ се

с досие под забрана - изтрита реалност

студентка по право без права за забрава

 

Надеждата е кръстена от Орисници-незнайници

Омайница е тя за хорските потайности

закрилница е тя на лудуващи мисли

пътуващи в асанцьор с тапицерия

... ухаещ на гарденя 

 

Надеждата е болест - вирус от мечтания

лечение няма - само изпитания

 

Рими лавандулови се сплитат

над коси светулкови прелитат

през лятото Надеждата гореща

за бал се готви, има среща..

 

Момичето е с досие засекретено

И със сърце омилостивено

© Mary Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??