12.06.2005 г., 19:31 ч.

Очите ми са слепи, но усмихнати 

  Поезия
804 0 1

Върху колоната вселенска

покрита

с морски водорасли

виси

все още ненаписаното

завещание.

С перо на гарван

разкривам черно-бялото

послание

докато търся

вложеното между думите ...

 

Дъгата е несъществуващ мост

прегърнал

плочите безименни

върху които тихо паля свещ.

Керваните минаващи

над тях,

са целите окичени

с венци.

Като за празник е облечена

съдбата ...

 

А по лицето

на неродените все още

не съществуват знаци.

И образа е светъл

в огледалото,

като очакване за среща ...

 

Избистрените нощи

са премълчали невидяното,

в което битието диша

тежко.

Лекотата се усеща

единствено по пулса укротен

и по мелодията тиха...

 

От опакото на живота

звездите са красиви островчета,

а разминаването

е целувка...

Самотата е гравирана по дланите –

в оригинал!

А ненаписаното завещание,

виси,

като очакване

за бъдещо причастие.

 

В недостига на щастие

зачеваме мечти

и раждаме случайности.

Разсеяно улавям,

че очите ми са слепи,

а всъщност -

те са толкова усмихнати!

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??