Очите ми са влюбени фенери -
с топъл блясък, с галещ пламък във средата.
Посипани с прашец от звездните Венери,
миражно ти напомнят на капки от луната.
Очите ми чертаят тънички пътеки
и без да обещават, без и нищо да ти искат,
довеждат те до мен по пътища нелеки -
не се интересуват колко ли голям е рискът.
****************
И дори и да не вярваш - сърцето ти ще ме намери:
нали съм ти принцеса, ти пък моят принц във фрак.
Очите ми са влюбени фенери -
ще им позвлиш ли да ти светят в този непрогледен мрак?
© Биляна Всички права запазени