26.11.2007 г., 19:32 ч.

Ода за живота 

  Поезия » Оди и поеми
1289 0 18

Еднакви преживявания с думи различни,

едни и същи случки, но привидно не еднакви,

въртят колелото на живота на всеки от нас.

Сиви и банални, апатия ни обхваща често...

 

И ние продължаваме нататък, към бъдещето светло...

И се стремим да бъдем себе си до края...

И гледаме да не съжаляваме за нищо...

И молим се Бог да ни запази, неповторими...

 

Това не е ли ода за живота,

която се повтаря поколения наред?

Това не е ли реалностаа ни - до болка позната

и на нас, и на нашите предци... с леки изменения понякога?!

 

Хубави и лоши моменти колекционираме в нашите сърца.

Мозъкът ни помни всичко, макар понякога и да забравя...

Така и така животът продължава,

нека поне всички искрено да  се обичаме...

26.11.2007 година

© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??