Сред природните стихии
в Откровения - сега,
срещам няколко, Марии,
но... Мария е една!
Днес, за нея ще разкажа -
за Пастирката в ръжта!
С малко думи ще докажа,
колко праведна е тя!
Тя е славна поетеса,
и директорка във НАП!
Често ходи на конгреси,
и разбира от майтап!
Пише винаги прекрасно,
със отворена душа!
Приказки разказва ясно
за пораснали деца!
Притежава куп награди,
стиска купа във ръка!
С наставления ни радва,
и помага ни в беда!
Има чудна стихосбирка,
изрисувана с мечти!
И е - Истинска Пастирка
на светулки и души!
Юри
Йовев
Юни
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Мойта Ода е красива!
Няма в нея грам лъжа -
Как дъгата да е сива?