Някъде... на три и триста
километра от Бургас,
е градче на име Бристол
в моя старичък атлас.
Там живее момък - Петър!
Литератор, наш моряк!
Честен, с верен барометър
роден български добряк!
Той, басма не цепи с никой
и за никой не преде!
Може - всеки да нарита -
в миша дупка до го свре!
Скътал в себеси сарказъм,
като рицар - остър меч,
всичка язви - той показва
с безпощадно остра реч!
Не търпи... и ненавижда
всеки фалш и суета!
Ако - с лиги - каканижеш,
те поставя в миг - в беда!
Здраво стъпил на земята,
Родолюбец справедлив!
С него, аз ще съм приятел!
Петър, днес, не ни е крив!
Юри
Йовев
Май
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени