-Огледалце от стената,
кажи, какъв цвят ми е душата?
Може би я виждаш бяла
или пък е черна цяла?
-Ей, как искам да ти отговоря
еднозначно на въпроса, не споря
и не си измислям цветове,
а отразявам цвета на твоето сърце!
Понякога си с душа черна,
но рядкост е, докато я мерна
и душата ти променя своя цвят,
според емоциите в пъстрия ти свят.
Редуват се в живота и черно и бяло,
а аз ги отразявам, нали съм огледало
и виждам душата ти каквато
я показваш на лицето си, злато.
Така ми отговори мойто огледало.
Изглежда е право, като цяло.
Нали каквото носим в своята душа
се показва на лицето ни сега!
-Благодаря ти, мое огледало!
Добре си ме опознало!
Имам душа пъстра и богата,
затова ми казваш, че съм злата.
Нося щастието в сърцето
и ти го виждаш на лицето.
Когато мъка в него имам
тогава черния цвят взимам...
Но сега пред теб си обещавам
и задължително ще изпълнявам,
в тебе моето отражение
да е винаги с вдъхновение
и да виждат моите очи
не бръчки и бели коси,
а цветни, надежди
и смели мечти.
Защото докато сме на белия свят
носим в сърце си живота богат
и в теб, огледалце, виждаме
каквото от себе си показваме!
-Огледалце от стената,
какъв цвят ми е душата?
-Пъстра е твоята душа!
-Сърдечно ти благодаря!
© Людмила Данова Всички права запазени