15.04.2020 г., 7:47 ч.  

Огледалният свят 

  Поезия » Философска, Друга
432 2 1

 

Огледалният свят

на реалния външно прилича,

но погледнат отвътре

всъщност е доста различен.

 

В огледалния свят

действа закон непонятен.

Вселената ужким е същата,

а е всичко напълно обратно.

 

В огледалния свят

часовникът цъка назад.

Утре е минало,

а вчера е тука.

 

В огледалния свят

всичко е толкова странно,

няма място за скука.

 

В огледалния свят

от запад просветва зората

а на изток заспива денят.

 

В огледалния свят

съвсем реален

изглежда сънят.

 

В огледалния свят

животът е може би вечен,

а злото в душите ни

спомен далечен.

 

В огледалния свят

може би няма

мисли тревожни.

В огледалния свят вероятно

сам да летиш е възможно.

 

В огледалния свят

животът е само мираж.

Огледалният свят...

Той е тук, той е в нас.

 

Просто трябва кураж

и някакво чудно

магично умение

да съзреш по-далеч

от едно отражение.

 

 

 

 

 

 

© Веселин Данчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми! "Да съзреш по-далеч от едно отражение"🌹
Предложения
: ??:??