3.11.2022 г., 7:29 ч.  

Огнена лава 

  Поезия » Пейзажна
427 10 8

Ситен дъждец и песен на птици,
листопаден звън от натежали лозници.
Чашка кафе в мъгливата утрин,
крие се слънцето - май е на ужким.

Есента развяла златни къдрици
прегръща дърветата - есенни жрици.
Вятърко скрил се нейде... не шава,
в тази жега захвърлил е шала.

Танцуват листата и пръскат искрици,
по земята сипят се - също жълтици.
Есента пристъпя смугла и млада,
след себе си жари - огнена лава.

01.10.2022г.
 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

  1020  13 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??